Menaswell lanceert Menaswell.nl

Menaswell lanceert de website Menaswell.nl - Het stigma van mannelijke overlevenden van seksueel geweld in Nederland bestrijden

De sociale campagne richt zich op het introduceren van een nieuw verhaal in de discussie over seksuele toestemming.

Amsterdam, NL - 1 april 2021 De Menaswell-campagne lanceert op 1 april Menaswell.nl. Hiermee zetten zij hun focus op het onder de aandacht brengen van seksueel en huiselijk geweld tegen mannen door middel van verhalen, onderzoek en digitale content om het stigma te doorbreken en een stem te geven aan degenen die seksueel geweld hebben meegemaakt. Naast de sociale inhoud die Menaswell sinds de lancering in december heeft opgebouwd, zal de website mensen in staat stellen op de hoogte te blijven van nieuws en gastblogs over seksueel geweld tegen mannen.
In samenwerking met Amnesty en ter ondersteuning van hun Let's Talk About Yes-campagne die aandringt op hervorming van de wetten op seksueel geweld in Nederland, vertegenwoordigt Menaswell een vaak ongehoorde groep overlevenden van seksueel geweld.

Menaswell zal doorgaan met het creëren van discussie over het taboe op verkrachting van mannen en het vergroten van begrip om de houding van het publiek te veranderen door het creëren van inhoud op sociale kanalen, en het lobbyen bij sociale rechtenorganisaties om dit verhaal te integreren in hun eigen campagnes. Menaswell gelooft dat door overlevenden een stem te geven, een grotere zichtbaarheid van dit onderwerp zal leiden tot sterkere instellingen en meer verantwoording. 

"We hebben uitstekende reacties ontvangen van rechtenorganisaties, politici en het publiek in onze eerste 4 maanden van de Menaswell-campagne." Thomas Garrod-Pullar, medeoprichter van het initiatief, zegt: "We voelen echt een verschuiving in de discussie over toestemming nu we het bewustzijn voor mannelijke slachtoffers van verkrachting en andere vormen van seksuele agressie vergroten. Het universeel maken van het verhaal is iets waarvan wij geloven dat het alle slachtoffers van seksueel geweld ten goede komt."

"4% van de verkrachtingen tegen mannen wordt in Nederland aangegeven bij de politie. Een derde van de slachtoffers vertelt het nooit aan iemand. En toch hebben ongeveer 350.000 mannen in Nederland te maken gehad met seksueel geweld. "

De Menaswell-campagne heeft steun van D66 en Groen Links. De Instagram-pagina werd gedeeld door D66-voorzitter Rob Jetten en Pride Amsterdam, en de studentenvereniging van UVA. Ook Groen Links heeft bevestigd mannelijke slachtoffers van seksueel geweld te steunen.

Over Menaswell

Menaswell is een initiatief van Thomas Garrod-Pullar en Nina Sierig (Amnesty NL). De campagne is opgezet als reactie op een duidelijk gebrek aan vertegenwoordiging van mannelijke overlevenden in het verhaal over seksueel geweld. De medeoprichters geloven dat dit gebrek aan verhaal een ernstige belemmering vormt voor degenen die te maken hebben gehad met seksueel geweld, en dat zichtbaarheid van de zaak kan leiden tot betere steun van de gemeenschap en instellingen.

Media Contact

Thomas Garrod-Pullar

+31 6 25 19 38 74. www.menaswell.nl / info@menaswell.nl

Vorige
Vorige

Blog - Schaamte is het belangrijkste obstakel in de strijd tegen seksueel geweld

Volgende
Volgende

Hoe help je iemand in een gewelddadige relatie?