11/02: Nederlandse dragster komt uit voor LGBTQIA+ toestemming met MenAsWell

11 februari 2022.

 

De Nederlandse drag-persoonlijkheid Aria Knightley steunt seksueel geweld door mannen campagne MenAsWell om een veiligere LGBTQIA+ gemeenschap te maken door homo's en biseksuele mannen via sociale media bewust te maken van consent. Het volgt op enkele maanden van verhalen waarin leden van de LGBTQIA+ gemeenschap overtredingen hebben meegemaakt een bewijs dat tot 48% van de MSM seksueel geweld ervaren, onder andere in het Voice of Holland schandaal. De slachtoffers worden vaak over het hoofd gezien.

Gefotografeerd door Irena Mila, zal Aria Knightley, het vriendje van Drag Race Holland S1 Envy Peru, haar ervaringen en gedachten over consent delen via een serie sociale posts voor MenAsWell. In de video's legt ze uit hoe haar eigen negatieve seksuele ervaringen haar leven hebben beïnvloed: "Een van mijn eerste seksuele ervaringen was er een die ik niet wilde."

"Bewustwording van instemming in onze gemeenschap is essentieel om ervoor te zorgen dat elk lid van de gemeenschap zich veilig en gerespecteerd voelt", aldus Thomas Garrod-Pullar, medeoprichter van MenAsWell "Ik ben er trots op dat Aria haar platform gebruikt om dit belangrijke onderwerp onder de aandacht te brengen".

In Nederland heeft tussen een kwart en de helft (Rutgers, SurvivorsUK) van de homo- en biseksuele mannen te maken met seksueel geweld, al is er een groot gat in de beschikbare gegevens. Seksueel geweld onder mannen kan leiden tot sterke gevoelens van schaamte, angst en trauma. MSM kunnen ook lijden onder extra stress bij minderheden. Toch is er weinig tot geen directe ondersteuning voor mensen binnen de gemeenschap, en de meeste instanties zijn niet in staat om in de specifieke behoeften van de leden van de gemeenschap te voorzien. Een nationale ronde tafel in december 2021 werd georganiseerd door MenAsWell, Rutgers, COC en anderen, naar aanleiding van statistieken waaruit blijkt dat LGBTQIA+ mensen meer kans hebben op een negatieve seksuele ervaring dan hetero mensen. 30 organisaties van seksuele gezondheid tot ministeries en uitgaansleiders namen deel, en een actieplan is nu in ontwikkeling door het organiserende team.

Content wordt vanaf 11/02 uitgerold op Instagram als Posts, Reels en Stories.

Video is in afwachting van audio aanpassingen. Neem contact op voor een preview.

Voor meer informatie:

Thomas Garrod-Pullar: info@menaswell.nl / +31 6 25 19 38 74

Vorige
Vorige

Pride. Consent. Freedom. Campagne

Volgende
Volgende

Ecstasy en instemming